Friday, 3 June 2011

Panduan nak buat anak

ASSALAMUALAIKUM W.B.T


        Asal cuti sekolah je ade orang kawin...asal kawin je ade cuti sekolah...asal???..bukannye budak sekolah yang nak kawin pun..."standard la bro, kawin time cuti sekolah la baru meriah..sedara mara, abg long, abg kawasan sume bley turun"...ye ke??...aku rase cam tak je..time cuti sekolah la sume orang sibuk nak balik kampung, gi JOM Heboh la, gi mandi-manda la, layan Panggung sabtu la...pastu malam pertama pengantin kena skodeng ngan budak budak..da esoknye tak sekolah..itu tak best bro...

     Aku rase better kawin time minggu tak cuti sekolah la..lagi ramai yang datang..tapi kalau rase time cuti sekolah tak nak kawin, tak cuti sekolah pun tak nak kawin, ce try kawin time bulan puasa..tengok la meriah ke tak...tapi pape pun tak kesah la kawin time bile pun kan..yang penting kite support la member yang nak dirikan masjid tu...

       Musim cuti sekolah nie pun aku banyak gak dapat undangan kawin...tapi tak dapek plak nak gi.."I'm Sorry"..ade hal sikit la kawan kawan..korang kawin awal sangat..hehe..tapi bagos ape..elakkan maksiat kan...aku ucapkan all the best la untuk malam pertama korang..chaiyok2!!!!

Nie aku ade sediakan panduan panduan nak buat anak untuk mane-mane kawan kawan, sedara mara korang yang da kawin tu.. 




  moral of the value...jangan buat terlalu awal, lewat dan rapat...abeh tu bile nak buat???lu orang pikiaq la sendiri...

6 comments:

Naddia said...

kalo tawen time pose memg tak pose la jawabnye...honeymoon beb!

Pijahh' de-Arr said...

hahaa..siot jee~

Faiz Tapit said...

malam pertama tu cne?

Alfonso De Javou said...

naddia:boley jer..wat time berbuke..bru la lain drpd lain..

pijah:da tu mau buat yg mne satu???

tapit:malam pertama tu macam bukak hadiah kawin la..nk bwat ape pn boley..

Hang Leo said...

bulan pose klu kawen alamaknya lingkup la..kebasahan la beb,,hehehe
ujian pling besar ..:)

Alfonso De Javou said...

HL:ganti pose same2 la nanti..hehe